Otroška igrala


Program zunanjih otroških igral smo razvili na podlagi dolgoletnega preučevanja otroške igre, zato naša dovršena igrala tudi najbolj ustvarjalnim otrokom omogočajo kreativno sproščanje presežka moči in telesne energije. Skupaj lahko otrokom omogočimo kotiček za doživetje in druženje, in spodbudimo zdravo gibanje v naravi. 

Igralne dejavnosti na prostem so priljubljene predvsem med živahnejšimi otroki, saj krepijo mišice, izboljšujejo otrokovo ravnotežje, sposobnost načrtovanja ter usklajeno gibanje.  Zunanja otroška igrala so lahko prilagojena tudi za otroke s posebnimi potrebami (gibalne omejitve). V Veplasu zaupamo otroški domišljiji in izvirnosti, zato smo vedno pripravljeni naša zunanja otroška igrala prilagoditi posebnim željam. Vsa naša otroška igrala so izdelana v skladu z varnostnimi standardi (SIST EN 1176 in SIST EN 1177).

DOMAČNOST in ORIGINALNOST: 

  • Igrala so slovenski proizvod. 

  • Prepoznavna so po naravnem videzu in oblikah, kot jih srečamo v gozdu. 

  • Veplas kot eno izmed prvih podjetij ponuja kompozitna igrala iz obnovljivih virov (lan, konoplja, koruza, itd.) 

  • Specializirani smo za tematsko ureditev igrišča: otroke po igriščih na zanimiv in atraktiven način vodijo junaki posameznih zgodb. 

  • Ponujamo vam strokovno storitev v celoti, od ideje do postavitve. 

  • Sposobni smo izdelati  zunanja otroška igrala po vaših željah in načrtih v kombinaciji z različnimi materiali.


Ocena varnosti in izjava za varnost uporabe otroških igral 

Največjo pozornost namenjamo varnosti uporabe zunanjih otroških igral. Igrala so skladna z visokimi tehničnimi zahtevami glede varnosti opreme in podlage otroških igrišč (SIST EN 1176 in SIST EN 1177). Za presojo varnosti sodelujemo s  PODJETJEM, ki je registrirano za omenjene dejavnosti, ima kvalificiran in strokovno usposobljen kader za omenjena področja in razpolaga s potrebnimi laboratorijskimi kapacitetami.

Igra vpliva na otrokovo telesno rast, na razvoj njegove inteligence, na pridobivanje izkušenj in znanja, zato je pomembno, da igra poteka na kakovostnih zunanjih otroških igralih, ki zagotavljajo varnost otrok in spodbujajo njihovo aktivnost.


Zunanja otroška igrala proizvajalca VEPLAS d.d. so izdelana:

  • iz vrhunskih trajnostnih kompozitnih materialov, ki prinašajo mnogo konkurenčnih prednosti, kot so trpežnost, trajnost, statičnost, fleksibilnost in tudi dovršenost samih igral. 

  • iz kakovostnega kostanjevega in hrastovega lesa, ki ga pridobivamo v slovenskih gozdovih. Les kostanja in hrast odlikuje trdota in gostota, ki je pomembna za njegovo odpornost in trajnost. Les ima tradicijo, je prilagojen na naše podnebne razmere in zato predvidljiv pri svojem delovanju. Površinsko obdelamo in zaščitimo les z ekološkimi premazi na vodni osnovi, ki so izdelani s strani slovenskih proizvajalcev. Z uporabljenim postopkom ne ogrožamo zdravja in ne onesnažujemo okolja. Ena izmed glavnih prednosti naših otroških igral, poleg funkcionalnosti je ta, da so izdelana iz hlodov, brun ali debel nepotvorjenega lesa, povsem naravnih oblik, takšne kot jih vidimo v naravnem okolju – gozdu.

Dve proizvodnji lokaciji v Sloveniji